Mi is az a sópárna?

Bonyika Kuckója tollából:

Sokan még emlékezhetnek rá, hogy nagyanyáink idéjében ha fájt a fülünk zokniba töltött melegített sót alkalmaztunk a gyulladt fülünkre és szinte csodát tett! Ez volt a híres „sózokni”! Napjainkban a sózokni utódjai a sópárnák! A „retro” sózokni változatban az éppen otthon kéznél lévő sót használtuk és igazából a sónak a meleget hosszan tartó hatását aknáztuk ki! Modern változatába már nem „akármilyen” sót töltenek hanem különleges tulajdonságú sófajtákat használnak mint pl. a Parajdi só! Ez a só ugyan úgy tartja a meleget viszont az összetevőiknek köszönhetően sokkal jobban és több fronton is segítséget tud nyújtani!

A Parajdi só 84 féle ásványi anyagban és nyomelemben gazdag. A mikroszkopikus só szemcsék a belégzés során a legkisebb hörgőkbe is eljutnak, ahol csökkentik a gyulladást, és segítenek elfolyósítani a letapadt váladékot, ami így könnyebben ürülhet ki a szervezetből. Ennek köszönhetően hatékonyan támogatja a szervezet öngyógyító, immunerősítő mechanizmusait. Jótékonyan hat az egészségre, tisztítja a tüdőt, javítja a légzést, enyhíti az asztmatikus és allergiás panaszokat is! Korlátlan ideig tárolható és használható kockázatok, és mellékhatások nélkül akár egészen kis gyerekeknél is!

A sópárna hatékonysága a légzőszervi betegségek kezelésében  bizonyított. A só baktériumölő, váladékfolyósító és nyálkahártya-gyulladást csökkentő hatása révén enyhíthetők vagy megszüntethetők a panaszok. A sós levegőben lévő nátriumionok belégzéskor olyan helyekre is lejutnak a szervezetben, ahol a baktériumok és az apró porszemcsék megtelepednek, és ahonnan elég nehéz eltávolítani azokat.

A sós levegő azonban képes lekötni őket, a felköhögött váladékkal pedig ki tudnak ürülni. A belélegzett só lényegében oldószerként funkcionál.  A só természetes baktériumölő tulajdonságának köszönhetően szépen fertőtleníti és tisztítja a légutakat, a tüdőt és a hörgőket. A sóterápia nem csak krónikus betegségek esetén segíthet. Az alábbi betegségeknél jótékony hatású: megfázás, köhögés, légcsőhurut, arcüreggyulladás, fülgyulladás, hangszálgyulladás, asztma, krupp, allergia! 

A sópárnák előnye, hogy kényelmesen az otthonunkban alkalmazhatóak!

Használhatjuk a mindennapi alváskor, akut állapotokban melegítve és hűtve is pl.műtétek utáni „jegelésre!

Tudtad?

  a párnákban kizárólag természetes parajdi só kerül

  a parajdi só 84 féle ásványi anyagban és nyomelemben gazdag

  hatékonyan támogatja a szervezet öngyógyító, immunerősítő mechanizmusait

  jótékonyan hat az egészségre, tisztítja a tüdőt, javítja a légzést, enyhíti az asztmatikus és allergiás panaszokat is

  korlátlan ideig tárolható és használható kockázatok, és mellékhatások nélkül

  minden korosztály esetében bátran használható, akár egészen kis gyerekeknél is

Sópárna alkalmazása:

A sópárna gyógyhatása panasztól függően többféle módon is kiaknázható: melegen, hidegen, alvópárnaként.

Melegen:

Körülbelül 20 percen keresztül melegítse sütőben 50-60 fokon, ezután helyezze a kezelendő testfelületre. Annak érdekében, hogy a vászonanyag ne égjen meg, lehetőleg hőálló edényben melegítse fel. Mikrohullámú sütőben nem javasolt a párna melegítése. A Parajdi só párna szemcséi hosszú időn keresztül tárolják a melegítés során felvett hőt.

Csak óvatosan a meleggel: A túlságosan forró só párna sérülést okozhat! Mielőtt a kezelendő testfelületre tenné, mindenképpen ajánlott ellenőrizni a párna hőmérsékletét. A párnát a külső huzata nélkül melegítsük!

A só párna melegen a következő panaszokra alkalmazható: középfül- és arcüreggyulladás, hát- és derékfájás, degeneratív ízületi fájdalmak, vesefájdalmak, menstruációs fájdalom, máj és epe panaszok esetén illetve minden olyan esetben, amikor kellemes érzetet ad a meleg borogatás.

Hidegen:

Helyezzük a só párnát körülbelül fél órára a mélyhűtőbe, majd hidegen tegyük a kezelendő, sajgó testfelületre. A hideg vizes borogatással szemben a só párna nem áztatja el a ruhánkat és az ágyneműt sem, valamint sokkal tartósabban őrzi a hideget is. Ráadásul a Parajdi só már önmagában is gyulladáscsökkentő hatással bír. Hidegen a következő panaszokra alkalmazható: ficam, zúzódás, rándulás, köszvény, Vvsszér esetén, műtétek utáni „jegelésre” lletve minden olyan esetben, amikor hűsítő élményre vágyunk a hideg borogatástól.

A sópárna testhőmérsékleten, alvópárnaként alkalmazva:

A sópárnák, méretüknél fogva éjszaka, kispárnaként is alkalmazhatóak. Alvás közben a testhőmérséklet hatására aktiválódnak a párnában található só ionok, melyek jótékonyan hatnak a nyálkahártyára, miközben nyugtatják azt, ezáltal csökkentve a megfázásos vagy allergiás köhögési ingert. Az alvás állapotában légzésünk nyugodt, kiegyensúlyozott, így a mikroszkopikus só szemcsék a belégzés során a legkisebb hörgőkbe is eljutnak, ahol csökkentik a gyulladást, és segítenek elfolyósítani a letapadt váladékot, ami így könnyebben ürülhet ki a szervezetből.

A sópárnával történő alvás különösen ajánlott és jótékony hatású asztmatikus, allergiás, felső légúti megbetegedések, náthás panaszok esetén. Hatására nyugodtabban alszunk éjszaka, miközben természetes úton segíti a gyógyulásunkat!

Durmó sópárnák

A Durmó sópárnáink tőltő anyaga natúr parajdi só, nagy gondossággal készülnek, hogy a lehető legtökéletesebb legyen. Célunk, hogy segítsünk a megfázásos, allergiás, fülfájós időszakban enyhíteni a tüneteket és a betegségekben kis vidámságot csempésszünk és ezzel talán a gyógyulásukat is könnyebbé tehetjük!

Huzataink pedig pamut vászonból egyedileg kézzel készülnek. Fontos számunkra, hogy igazán minőségi termékeket adjunk, ezért a pamut anyagok semmilyen káros anyagot nem tartalmaznak. A textil OEKOTEX szabvánnyal, míg a rá került festék ECO PASSPORT-tal rendelkezik. 

 Minden Durmó párna egy-egy mesét is hoz, melyet a párnán elhelyezett QR-kód(ok) beolvasásával már fel is olvashatunk, amikor csak szeretnénk. Így a sópárna jótékony hatását egy mese olvasásával is össze lehet kötni. Hogy még változatosabb legyen, minden páros héten, két hónapig, megújul a QR-kódok mögötti mesevilág. A kód beolvasásával egy-egy grafikákkal színesített mesét olvashatunk, melyeket a színes magyar népmesék világából válogattunk össze.

 FONTOS! A párna nem tartalmaz elektronikát a könnyű tisztíthatóság miatt. Illetve a párna nem mesél magától, hogy az estimesélés hagyományos értékeit megőrizzük!

Ismerd meg sópárnáinkat!

1–12 termék, összesen 23 db

 • durmo_soparna_panda

  Durmó panda sópárna

  3 800 Ft
  Tovább
 • durmo_soparna_vauvau

  Durmó vauvau sópárna (színes)

  3 800 Ft
  Tovább
 • durmo_soparna_vauvau_kek

  Durmó vauvau sópárna (kék)

  3 800 Ft
  Tovább
 • durmo_soparna_vauvau_pink

  Durmó vauvau sópárna (pink)

  3 800 Ft
  Tovább
 • durmo_vauvau_soparna

  Durmó vauvau sópárna (barna)

  3 800 Ft
  Tovább
 • unikornis_soparna

  Durmó unikornis mini sópárna

  2 700 Ft
  Tovább
 • kisautó mini sópárna

  Durmó kisautó mini sópárna

  2 700 Ft
  Tovább
 • kutya soparna

  Durmó kutya mini sópárna

  2 700 Ft
  Tovább
 • cica soparna

  Durmó cica mini sópárna

  2 700 Ft
  Tovább
 • láma sópárna

  Durmó láma sópárna

  4 300 Ft
  Tovább
 • kos soparna

  Durmó kos sópárna

  4 300 Ft
  Tovább
 • viyonto soparna

  Durmó vízöntő sópárna

  4 300 Ft
  Kosárba

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdésed lenne, segítségre vagy információra lenne szükséged,  írj nekünk bátran az info@durmo.hu címre.

Megtalálsz minket a Facebookon és az Instagrammon is.

Bízunk benne, hogy a Durmó párnák sok örömöt és izgalmas kikapcsolódást hoznak!