Sópárna alkalmazása:

A sópárna gyógyhatása panasztól függően többféle módon is kiaknázható: melegen, hidegen, alvópárnaként.

Melegen:

Körülbelül 20 percen keresztül melegítse sütőben 50-60 fokon, ezután helyezze a kezelendő testfelületre. Annak érdekében, hogy a vászonanyag ne égjen meg, lehetőleg hőálló edényben melegítse fel. Mikrohullámú sütőben nem javasolt a párna melegítése. A Parajdi só párna szemcséi hosszú időn keresztül tárolják a melegítés során felvett hőt.

Csak óvatosan a meleggel: A túlságosan forró só párna sérülést okozhat! Mielőtt a kezelendő testfelületre tenné, mindenképpen ajánlott ellenőrizni a párna hőmérsékletét. A párnát a külső huzata nélkül melegítsük!

A só párna melegen a következő panaszokra alkalmazható: középfül- és arcüreggyulladás, hát- és derékfájás, degeneratív ízületi fájdalmak, vesefájdalmak, menstruációs fájdalom, máj és epe panaszok esetén illetve minden olyan esetben, amikor kellemes érzetet ad a meleg borogatás.

Hidegen:

Helyezzük a só párnát körülbelül fél órára a mélyhűtőbe, majd hidegen tegyük a kezelendő, sajgó testfelületre. A hideg vizes borogatással szemben a só párna nem áztatja el a ruhánkat és az ágyneműt sem, valamint sokkal tartósabban őrzi a hideget is. Ráadásul a Parajdi só már önmagában is gyulladáscsökkentő hatással bír. Hidegen a következő panaszokra alkalmazható: ficam, zúzódás, rándulás, köszvény, Vvsszér esetén, műtétek utáni „jegelésre” lletve minden olyan esetben, amikor hűsítő élményre vágyunk a hideg borogatástól.

A sópárna testhőmérsékleten, alvópárnaként alkalmazva:

A sópárnák, méretüknél fogva éjszaka, kispárnaként is alkalmazhatóak. Alvás közben a testhőmérséklet hatására aktiválódnak a párnában található só ionok, melyek jótékonyan hatnak a nyálkahártyára, miközben nyugtatják azt, ezáltal csökkentve a megfázásos vagy allergiás köhögési ingert. Az alvás állapotában légzésünk nyugodt, kiegyensúlyozott, így a mikroszkopikus só szemcsék a belégzés során a legkisebb hörgőkbe is eljutnak, ahol csökkentik a gyulladást, és segítenek elfolyósítani a letapadt váladékot, ami így könnyebben ürülhet ki a szervezetből.

A sópárnával történő alvás különösen ajánlott és jótékony hatású asztmatikus, allergiás, felső légúti megbetegedések, náthás panaszok esetén. Hatására nyugodtabban alszunk éjszaka, miközben természetes úton segíti a gyógyulásunkat!

Durmó párnák

Neked ajánljuk

Ismerd meg sópárnáinkat!

1–8 termék, összesen 23 db

 • durmo_soparna_panda

  Durmó panda sópárna

  3 800 Ft
  Tovább
 • durmo_soparna_vauvau

  Durmó vauvau sópárna (színes)

  3 800 Ft
  Tovább
 • durmo_soparna_vauvau_kek

  Durmó vauvau sópárna (kék)

  3 800 Ft
  Tovább
 • durmo_soparna_vauvau_pink

  Durmó vauvau sópárna (pink)

  3 800 Ft
  Tovább
 • durmo_vauvau_soparna

  Durmó vauvau sópárna (barna)

  3 800 Ft
  Tovább
 • unikornis_soparna

  Durmó unikornis mini sópárna

  2 700 Ft
  Tovább
 • kisautó mini sópárna

  Durmó kisautó mini sópárna

  2 700 Ft
  Tovább
 • kutya soparna

  Durmó kutya mini sópárna

  2 700 Ft
  Tovább